Ga naar hoofdinhoud

75 Jaar bevrijding

Bevrijdingsdag 190505-smal-R

Op 5 mei 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Voor de Stichting 4 en 5 mei Woerden was dat aanleiding om een uitgebreid programma te organiseren. Vanaf het onthullen van het tijdelijke herdenkingsmonument ‘Levenslicht’, lezingen, voorstellingen en tentoonstellingen tot de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei.  Helaas moesten we besluiten om het overgrote deel van deze activiteiten af te gelasten. Een beperkt aantal activiteiten kon wel doorgaan. En daarnaast ontstonden een aantal nieuwe, creatieve, vaak digitale activiteiten. We laten ze onderaan deze pagina bij de nieuwsberichten allemaal zien.

Op 4 mei vond in een klein gezelschap de Dodenherdenking plaats. De video hiervan staat ook bij de nieuwsberichten. En op 15 augustus was er de eerste Indische herdenking in Woerden.

Herdenkingsconcert

Op29 april 2023 om 15.30 uur organiseert de Raad van Kerken een herdenkingsconcert in de Bonaventurakerk in Woerden met onder meer het Requim van Luigi Cherubini. De toegang is gratis.

Lees meer...

10 Nieuwe Stolpersteine gelegd in Woerden

Gunter Demnig (kunstenaar) en Arjan Noorthoek (namens de gemeente) legden op 5 november 2022 tien nieuwe Stolpersteine ('struikelstenen' in Woerden. Acht ervan werden gelegd bij Voorstraat 83 voor het oude echtpaar Gerson en Mietje Izaks-Van Creveld en voor de familie Izaks bestaande uit vader Eliazar, moeder Henriette Izaks-Glaser, en hun kinderen Gerson, Albert, Hetty en David. Twee stenen werden gelegd bij de Prins Bernhardlaan 3 voor Emma en Henriette Frank.…

Lees meer...

Nieuws 2020

De dochter van Meijer op 1 mei 2022 eindelijk in Woerden!

De dochter van Meijer is een indringende voorstelling van Pauline…

Lees meer ...

Kom ook naar de thema-avond 70 jaar Molukkers in Nederland op 17 november 2021

Ter gelegenheid van zeventig jaar Molukkers in Nederland en in…

Lees meer ...

Herdenking 15 augustus 2020

Op zaterdag 15 augustus 2020 werd in Woerden herdacht dat…

Lees meer ...

75 jaar vrijheid

Zo vierde Nederland de bevrijding in 1945: feest op staat.…

Lees meer ...

Dodenherdenking 2020

Vanwege de coronacrisis bestond de herdenking op 4 mei dit…

Lees meer ...

Met dank aan:

logo Woerden
logo van der Well-IJff
logo VSB
logo st franciscus
vfonds-logo-nieuw-open
bolton
Back To Top