Ga naar hoofdinhoud

75 Jaar bevrijding

Bevrijdingsdag 190505-smal-R

Op 5 mei 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Voor de Stichting 4 en 5 mei Woerden was dat aanleiding om een uitgebreid programma te organiseren. Vanaf het onthullen van het tijdelijke herdenkingsmonument ‘Levenslicht’, lezingen, voorstellingen en tentoonstellingen tot de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei.  Helaas moesten we besluiten om het overgrote deel van deze activiteiten af te gelasten. Een beperkt aantal activiteiten kon wel doorgaan. En daarnaast ontstonden een aantal nieuwe, creatieve, vaak digitale activiteiten. We laten ze onderaan deze pagina bij de nieuwsberichten allemaal zien.

Op 4 mei vond in een klein gezelschap de Dodenherdenking plaats. De video hiervan staat ook bij de nieuwsberichten. En op 15 augustus was er de eerste Indische herdenking in Woerden.

Jom Hasjoa 2024

Jom Hasjoa, de herdenking van de tijdens de Tweede Wereldoorlog weggevoerde en omgebrachte Joodse Woerdenaren, valt dit jaar op 6 mei. Bij het monument aan de Prins Bernhardlaan wordt die dag vanaf 19.30 uur een sobere plechtigheid gehouden ter nagedachtenis aan die slachtoffers.

Lees meer...

Bevrijdingsdag 2024

Op zondag 5 mei 2024 vieren we 79 jaar vrijheid! Net als vorig jaar doen we dat met een Bevrijdingsfestival op het Kerkplein. Het programma start om 12.30 uur met de aankomst van het Bevrijdingsvuur dat leden van Runners Club Woerden in estafette vanuit Wageningen naar Woerden hebben gebracht. Aansluitend spreekt burgemeester Molkenboer een openingswoord. Daarna zijn er optredens door het Fanfareorkest Excelsior met solisten, rockband Het Ministerie, Shantykoor Bravour,…

Lees meer...

Nieuws 2020

Bevrijdingsdag 2023

Bevrijdingsdag vieren we dit jaar met een gevarieerd programma met…

Lees meer ...

De dochter van Meijer op 1 mei 2022 eindelijk in Woerden!

De dochter van Meijer is een indringende voorstelling van Pauline…

Lees meer ...

Herdenking 15 augustus 2020

Op zaterdag 15 augustus 2020 werd in Woerden herdacht dat…

Lees meer ...

75 jaar vrijheid

Zo vierde Nederland de bevrijding in 1945: feest op staat.…

Lees meer ...

Dodenherdenking 2020

Vanwege de coronacrisis bestond de herdenking op 4 mei dit…

Lees meer ...

Met dank aan:

logo Woerden
logo van der Well-IJff
logo VSB
logo st franciscus
vfonds-logo-nieuw-open
bolton
Back To Top