skip to Main Content
Di Grine Hartski

Als aftrap voor de viering van Bevrijdingsdag is er zondagmorgen 5 mei op het Kerkplein een oecumenische dienst. Medewerkenden komen uit de verschillende Woerdense kerken. Bij slecht weer is de viering binnen, ìn de Petruskerk.

Voorgangers zijn ds Hans Berkheij (PKN-Hervormd) Rijk van Ommeren (PKN pioniersgemeente Het Baken), Janneke Stam (RK-parochie Pax Christi) en Paulien Vervoorn (CAMA Parousia). Het thema luidt ‘Geef vrijheid door!’

Muzikale medewerking is er van een van de aanbiddingsbands van CAMA Parousia, zangeres Evelien de Jongh, Klezmerband ‘di Grine Hartski’ en van pianist Kees Bruggeman. Bij tegenvallend weer wordt uitgeweken naar de aan het kerkplein gelegen Petruskerk. Verschillende andere kerken zullen aanwezig zijn via een ambtsdrager of andere officiële vertegenwoordiger en hebben soms ook een aandeel in de dienst. In de dienst zijn elementen zowel uit de Rooms-Katholieke, de Reformatorische als de Evangelische traditie. De organisatoren hopen dat het een feest van herkenning en een feest van bevrijding wordt. Voor de kinderen die met hun ouders mee komen is er een apart programma. Ook is er een oppasdienst voor de allerjongsten. De kinderen uit groep zeven en acht zijn welkom in de dienst zelf.

De kerkdienst maakt deel uit van het geheel van het programma van de Stichting 4 en 5 mei Woerden.

Direct voorafgaande aan de dienst is er vanaf 9.00 uur nog een muzikaal gedeelte waar zangeres Evelien de Jongh zal zingen. Direct na afloop van de dienst, vanaf ongeveer 10.45 uur is er nog een muzikaal programma met zanger Henk Berkheij, zangeres Evelien de Jongh en met vooral Klezmerband ‘di Grine Hartski’ (foto).

Back To Top